Autosloperij Friesland

Een autosloperij is een bedrijf dat sloopauto’s opkoopt en de onderdelen ervan verder verkoopt. Autosloperijen beschikken over speciaal transport, waardoor zij jouw auto snel en gemakkelijk kunnen meenemen. Je sloopauto of schadeauto wordt door een erkende autosloperij opgehaald en op een milieuvriendelijke wijze gerecycled. Men noemt de auto die wordt ingeleverd een sloopauto. Een auto verandert in een sloopauto als deze door schade die niet meer gerepareerd kan worden of als er geen enkele koper meer voor te vinden is. De auto heeft op dat moment geen functie meer. Een autosloopbedrijf in Friesland kan de auto uit elkaar halen, bruikbare auto onderdelen opnieuw verkopen aan andere klanten en de overige materialen zoveel mogelijk recyclen.

Als je een auto hebt die niet meer gerepareerd kan worden dan kun je het doorverkopen aan de sloperij. Veel autosloperijen komen de auto bij je ophalen als je dat wilt. Dat is ook handig, want sommige sloopauto’s kunnen de weg niet meer op vooral als veel van de onderdelen er slecht aan toe zijn. Dat kun je gratis laten doen. Maar je kunt  ook zelf met je auto verschillende sloperijen afgaan en het simpelweg verkopen aan de hoogste bieder. Als een auto naar de sloop gaat dan komt het kenteken te vervallen.

Auto laten slopen in Friesland

Woon je in Friesland en heb je een sloopauto te koop? Geen probleem, want je vindt er zeker een autosloop in Friesland. Sommige sloperijen beschikken zelfs over keurmerken. Mede dankzij de keurmerken kunnen wonenden in de regio Friesland hun sloopauto met een gerust hart laten demonteren. Deze keurmerken geven de garantie dat de auto’s op een milieuverantwoorde manier worden gedemonteerd. Bij zo een autodemontagebedrijf worden de vloeistof, kunststof en plaatwerk gescheiden en gerecycled.

Ben je woonachtig in de omgeving van Bolseward. Dan kun je sloopauto’s verkopen aan autosloperij Bolseward. Zij hebben als doel de hoeveelheid afval van gebruikte- en sloopauto’s drastisch te verminderen en moeten de materialen milieuvriendelijk  demonteren en deze hoogwaardig te verwerken. De onderdelen die nog te gebruiken zijn worden opgeslagen in een opslagruimte. Zo beschikken zij over onderdelen voor verschillende typen en merken auto’s om die door te kunnen verkopen.

Wie van zijn sloop- of schade auto kwijt wilt brengt het dus naar de autosloop in Bolseward. Zij komen jouw  auto gratis ophalen. Ook  bieden zij u een hoge prijs voor een sloopwagen of schade auto en krijgt je op het moment van ophalen direct het RDW vrijwaringbewijs van de chauffeur. Je hoeft je dus geen zorgen te maken want de auto wordt voor je weggebracht. De recycling of demontage gebeurt volgens de eisen van ARN. De sloperij werkt volgens de meest duurzame richtlijnen.

Autosloperijen in  Friesland zijn ook breed georiënteerd. Zij beschikken over ruime werkplaatsen met verschillende soorten onderdelen. Het maakt niet uit welk model, type of bouwjaar is. Omdat autosloperijen alle soorten schadeauto’s en sloopauto’s opkopen zit er zeker wel een onderdeel voor jouw auto tussen. Het voordeel van  een autosloperij is dat zij ook gebruikte onderdelen op een voertuig kunnen monteren. Veel schadevoertuigen komen binnen met nieuwe onderdelen. Deze onderdelen kunnen weer gebruikt worden op je auto. Hiermee bespaar je per onderdeel al gauw een paar euro’s.